ดูหนังออนไลน์
ค้นหาหนัง

Miss Bala สวย กล้า ท้าอันตราย (2019) [ บรรยายไทย ]

Miss Bala สวย กล้า ท้าอันตราย (2019)
Youtube Video

หมวดหมู่ : หนังแอคชั่น , หนังอาชญากรรม , หนังดราม่า

เรื่องย่อ : Miss Bala สวย กล้า ท้าอันตราย (2019) [ บรรยายไทย ]

ชื่อภาพยนตร์ : Miss Bala สวย กล้า ท้าอันตราย
แนว/ประเภท : Action,  Drama,  Crima
ผู้กำกับภาพยนตร์ : Catherine Hardwicke
บทภาพยนตร์ : Gareth Dunnet-Alcocer
นักแสดง : Gina Rodriguez ,  Vivian Chan,  Thomas Dekker
วันที่ออกฉาย : 1 February 2019
 
 
 
 
กลอเรียพบพลังที่เธอไม่เคยรู้มาก่อนว่าเมื่อเธอถูกดึงดูดเข้าสู่โลกอันตรายของอาชญากรรมข้ามพรมแดน การอยู่รอดจะต้องใช้ไหวพริบความเฉลียวฉลาดและความแข็งแกร่งทั้งหมดของเธอ ขึ้นอยู่กับภาพยนตร์ภาษาสเปน

 Film review: 'Miss Bala'

IMDB : tt5941692

คะแนน : 5.7

รับชม : 1652 ครั้ง

เล่น : 433 ครั้ง



 
 
 

Het actiegenre is het meest mannelijke filmgenre dat er is. Dat is althans wat sommige cinefielen durven beweren. Want wie het genre beter kent, weet dat er nu en dan ook actiefilms verschijnen die vooral vrouwen moeten aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan de amusante actiekomedie Ocean’s Eight (2018) waarin voornamelijk vrouwen een grote misdaad beraamden. Eerder dit jaar speelde Miss Bala in de Amerikaanse bioscopen. Een Belgische release in de bioscoop was gepland, maar kwam er uiteindelijk niet. Ook in die film draait het nagenoeg alleen om sterke vrouwen. Sinds deze week ligt de actiefilm bij ons in de winkelrekken en kan ook jij de film ontdekken. Is Gina Rodriguez een goede actiester of weet ze toch niet helemaal te overtuigen?

 

Gloria Fuentes is een Latijns-Amerikaanse make-upartieste in Los Angeles. Na een drukke dag op een modeshow rijdt ze naar het Mexicaanse Tijuana, waar ze haar boezemvriendin Suzu gaat bezoeken. Die laatste gaat immers meedoen aan een prestigieuze missverkiezing en Gloria wil er voor zorgen dat ze er geweldig uitziet. ’s Avonds besluiten ze om uit te gaan en de bezieler van de verkiezing een beetje voor zich te winnen. Maar wanneer Gloria en Suzu plots middenin een gewelddadige schietpartij belanden, verandert hun gezellige uitje in een regelrechte nachtmerrie. Gloria wordt ontvoerd en moet plots allerlei opdrachten uitvoeren voor Lino, de leider van de beruchte Las Estrellas-bende. Doodsbang probeert ze zich toch nog alleen te focussen op wat echt belangrijk is: zo snel mogelijk Suzu terugvinden. Zal haar dat ook lukken?

 

 

Miss Bala – vertaald als Miss Kogel – is ongetwijfeld een titel die de lading voor deze vrouwelijke actiefilm meer dan goed dekt. De prent gaat immers over een missverkiezing én er worden heel wat kogels in afgevuurd. Het verhaal dat regisseur Catherine Hardwicke – eerder verantwoordelijk voor de regie van Twilight (2008) – en scenarist Gareth Dunnet-Alcocer uit hun hoed toveren, is gebaseerd op de gelijknamige Mexicaanse film uit 2011 die bijzonder goed gesmaakt werd door critici. Terecht, want ook deze film probeert voornamelijk te vertrekken vanuit de kracht van het hoofdpersonage. Het verhaal is aanvankelijk simpel, maar wordt gaandeweg een stukje gelaagder en daardoor wordt je interesse ook steeds groter. Toch kan je nooit helemaal juichen: Miss Bala voelt aan alsof er steeds een rem aanwezig is en kan daardoor nooit haar volle potentieel waarmaken.

 

 

De Amerikaanse remake is ongetwijfeld een stuk minder krachtig dan het Mexicaanse origineel en dat ligt voor een groot deel aan het hoofdpersonage. Hoewel de jonge Gloria echt een psychologische ontwikkeling doormaakt en je maar moeilijk de vrouw van het begin met die van het einde kan vergelijken, voel je dat de film ook hier een beetje teleurstelt. Het personage is gewoonweg niet goed genoeg geschreven. Gelukkig zorgt Gina Rodriguez voor fijn acteerwerk, waardoor je je gedurende de hele prent toch echt amuseert. Rodriguez is vast en zeker de geknipte vrouw voor dit soort rollen. De cast bestaat verder uit Ismael Cruz Córdova, Matt Lauria, Christina Rodlo en Anthony Mackie. Vooral Córdova maakt indruk als Lino Esparza, de leider van de beruchte Las Estrellas.-bende.